Nytt uppdrag – ARTools projekt för Malmö Konsthall

Vi har från ARTools – ett projekt via Malmö Konsthall fått ett nytt spännande uppdrag att skapa en applikation som ska visa upp olika verk från flera konstnärer och konsthallar i Europa. ARTools – konst som ett verktyg för att förstå förändringar.

ARTools-projektet är inriktat på konstutbildning och applikationen vi fått i uppdrag att skapa ska fungera som ett verktyg för att förstå förändringar i moderna och samtida samhällen. Olika kulturer, frågor och idéer kan utforskas på nya sätt genom ett möte med konst.

Applikationen är ordnad efter olika mål. nio av dem ägnas åt en enda artist, och en behandlar nio konstnärer, med fokus på sambandet mellan dem. Konstnärerna, utvalda för ”verktyg för att förstå förändringarna” är: Carla Accardi, Stefano Arienti, Joseph Beuys, Allan Kaprow, William Kentridge, Michelangelo Pistoletto, Cindy Sherman, Thomas Schütte, Andy Warhol. Applikationen ska tillhandahålla information för vuxna / lärare / pedagoger, med information, biografi, länkar, konstverk, liksom förslag till workshops anpassade för barn, tonåringar, studenter, vuxna.

Målet är att applikationen ska att inspirera lärare, yrkesverksamma, museum, föräldrar och elever runtom i Europa.

Roligt projekt! Nu kör vi!