Ny webbplats till The Playtones

I samband med att The Playtones igår släppte sin nya platta, ”Rock the road”, släppte vi även deras nya site www.theplaytones.se. Även produktion av merch kommer framöver. Stort tack till Fotograf Franz Feldmanis för grymma bilder!

The Playtones - foto Franz FeldmanisEfter att ha gjort otaliga TV-framträdanden, turnerat runt om i norden, sålt flest plattor i landet och bytt ett antal medlemmar så har nu bandet bestämt sig; frontmannen och sångaren Boppin Steve kände tillsammans med övriga medlemmar att med nästa platta var det dags att ta ett steg tillbaka till det geniuna i 50:ies rocken. “Vi spelade in allt live och hade en fantastiskt kreativ tid i studion hos Amir Aly.”berättar Boppin Steve. “Vi har helt enkelt tagit steget till ett mer geniunt och råare sound. Inget tjafs och inga konstigheter – rock ‘n’ roll helt enkelt!” fortsätter Boppin Steve.The Playtones har sitt ursprung i Boppin Steve & The Playtones vars energirika pianobaserade rock ‘n’ roll fortfarande genomsyrar repertoaren och bandets sound. Sammasättningen är klassik med piano, gitarr, ståbas och trummor. Kärleken till 50-talets sound och musik hörs tydligt och på senaste plattan, “Rock The Road”, markerar bandet ytterligare sina influenser inom rockabilly, rock ‘n’ roll och blues.