#SSWC 2012

Fåret brinner på SSWCSweden Social Web Camp som förkortningen SSWC står för, samlade i helgen ca 440 personer på en av Blekinge arkipelags trevligaste öar, Tjärö. Från torsdag till söndag befinner sig reklambyråer, twitterkompisar och storföretag som Google på ön för att utbyta tankar, idéer och blicka framåt kring internet och sociala medier.

SSWC är inte en konferens som alla andra. Istället för bokade talare och förutbestämda workshops är det upp till deltagarna själva att fylla, det som kallas för ”unconference” (på svenska icke-konferens eller o-konferens), med innehåll. Och det var precis vad som hände för fjärde året i rad. Närmre bestämt över 80 olika sessioner hölls. Sedan tillkommer alla diskussioner och fina möten med människor.

I år, vilket var fjärde året i rad för mig (Tobias) hade jag fokus på samtalen mellan och efter sessionerna. Självklart är det sessionerna som startar tankarna men det är ofta efter som de riktigt intressanta diskussionerna kommer igång. Jag hamnade på en bastuflotte båda dagarna och pratade affärsutveckling och en del e-handel.

Några av sessionerna jag besökte:

Några av dessa punkter tänker vi skriva mer om i höst.

Vill ni läsa mer om SSWC kan jag rekommendera denna artikeln från Expressen.