Funderar du på varför ni har en Facebook-sida?

Har ni en Facebooksida?Vi håller på att gå in i en tid då företag, stora som små, börjar förstå vikten och syftet med att finnas digitalt. Vissa är snabba och andra tar längre tid på sig. Vissa har inte förstått ännu. Uttryck såsom “Är du inte i sociala medier kommer du inte finnas om 5 år” har kommit och passerat. Vi har sett mer eller mindre desperata försök att hinna före andra i racet om följare och kunder såsom köpta likes/views eller andra uppseendeväckande knep. Vi på YUaT skulle gärna vilja ta ett steg ur karusellen och kort berätta hur vi ser på saken.

I veckan kom en artikeln från SVD ut som beskriver hur Hallonlakritsskallen (ja, godis) fick 350 000 likes på Facebook. I detta fall tog man hjälp av en reklambyrå för att styra upp en plan för sin digitala närvaro. Och utan att ha någon inblick i det arbetet så är det tydligt vad som hände.

  1. HallonlakritsskalleFöretaget bakom Hallonlakritsskallen, BUBS ville på riktigt ha en dialog och engagera sina följare. Och även skaffa fler. Man insåg säkert att man har väldigt stor nytta av att vara nära sina kunder och att höra vad de säger.
  2. Man tog reda på sin egen identitet – hur man skulle kommunicera med sin målgrupp.
  3. Man lade upp en plan för hur allt skulle förverkligas praktiskt.

Vi på YUaT vet att många företag som finns på Facebook behöver hjälp med att på ett lätt sätt engagera och förverkliga sin identitet där deras kunder finns. Vi vet också att många är rädda för att det är en stor insats och att det tar mycket tid. Men till sist handlar det om att vara ett fan av sina fans. Att prata med dem som om de var sin vän.

Tävlingsmaskinen skapar enkelt tävlingar på FacebookHar ni sett vår Tävlingsmaskin som ni kan använda på er Facebook-sida för att enkelt engagera era fans? Det är ett tydligt exempel på vad vi tror på. Visst ska ni finnas på Facebook, och det ska vara lätt att engagera! Kontakta oss gärna för att diskutera eller bara berätta hur ni ser på saken.