The Playtones

The Playtones

The Playtones - webbsida och logotyp

Bakgrund

Det säljs allt färre fysiska skivor inom musikindustrin och när The Playtones skulle släppa sitt fjärde album, Rock the Road, ville de bjuda sina fans på något extra på webben. Dessutom kände de att deras gamla grafiska kostym och digitala närvaro hade blivit lite passé.

Vad vi gjorde

You Us and Them hjälpte The Playtones att skapa en ny logotyp som överensstämde mer med den typ av musik de spelar samt de kulturyttringar de hämtar sin inspiration från. Vi skapade även en helt ny webbplats med fokus på upplevelse, behaglig grafik och bra bilder. Med den senaste tekniken kunde vi presentera all viktigt information på en sida så besökaren slipper navigera långt bort från startsidan för att finna rätt information. Givetvis är sidan responsiv, vilket gör att den fungerar lika bra på en stor skärm, som på en mobil enhet. Det lilla extra erbjuds genom att startsidan har en oändlig scroll som gör att det alltid är nära till rätt information.

Resultat

Sedan den nya skivan Rock the Road släpptes har trafiken till sidan ökat med 80 procent samt att andelen nya besökare gått upp med ungefär 20 procent. The Playtones arbetar även mer aktivt med sin egen Facebook-sida där vi också ser en ökning i både antalet gilla-markeringar, samt interaktioner per inlägg.

The Playtones - webbsida

Skills

Posted on

2 maj 2012