You Us and Them presenterar vinnande koncept

Digital upptäcksfärd

Emil och Lenny från You Us and Them fanns på plats för att anta utmaningen och utvecklade en app under projektnamnet Geofeed, vilken gör det möjligt att upptäcka och skapa Karlshamn digitalt. Konceptet går ut på att vem som helst kan skriva ett meddelande och ladda upp en bild från sitt smultronställe, rekommendera den godaste rätten på uteserveringen eller kanske lämna ett meddelande om en trevlig plats att bada på – det är fritt fram för stadens invånare och dess besökare att forma innehållet. Det tillgängliga innehållet varierar sedan beroende på användarens position då alla inlägg sparas på en specifik geografisk plats, publikt för vem som helst i närheten att att ta del av.

Geofeed konceptbilder
Geofeed som det såg ut vid presentationen av konceptet

I tillägg till innehåll från privatpersoner kan även stora dataset med geografisk anknytning användas för att generera nya punkter som exempelvis sevärdheter och historiska platser. Den tillgängliga informationen går sedan att, förutom det relevanta urvalet, sortera efter närmaste geografiska punkt, senast skapade samt mest intressanta innehåll enligt andra användare. På så sätt hittar användaren enkelt information om platsen denne befinner sig på.

Vinnande koncept

Som avslutning på hackathonet presenterade alla deltagare sina idéer och koncept som de utvecklat under dagen. Efter drygt en timmes överläggning presenterade juryn, i vilken representanter från olika kommunala verksamheter fanns representerade, resultatet – varpå Geofeed belönades med en fin andraplats.

– Med en tydlig grund att utgå från kan vi nu fortsätta vårt arbete med att förfina och lägga till ytterligare funktionalitet för att driva konceptet framåt. Hackathonet var en spännande utmaning som vi gärna gör om, säger Lenny och Emil.

Framöver finns stora möjligheter att utveckla idén på ett flertal sätt, inte minst vad gäller filtrering och kategorisering av inlägg för användare. Om utvecklingen kommer att ske internt hos You Us and Them eller tillsammans med en extern part är ännu inte fastställt.